Alltid ferskt

ANNONSE: OFOTING BEDRIFTSPROFIL, I SAMARBEID MED ANNONSEMAGASINET LEVE

Torje Hestnes og Sigbjørn Johansen ser ingen grunn til at man ikke skal spise fersk fisk hver dag. Foto: Robin Lund .no
Torje Hestnes og Sigbjørn Johansen ser ingen grunn til at man ikke skal spise fersk fisk hver dag. Foto: Robin Lund .no

Fiskehallen er det naturlige stoppestedet for alle som vet å sette pris på sunt og ferskt rett fra havet.

I over 30 år har fiskehandler Sigbjørn Johansen servert fersk helsekost rett fra havet fra Torvhallen.

– Fiskehallen er en spesialbutikk, som leverer ny, fersk fisk hver dag. Her praktiseres gammelt håndverk som ellers er i ferd med å dø ut. Hos oss blir fisken håndskjært, ikke maskinfiletert, sier fiskehandleren med tydelig yrkesstolthet.

– Vi tilbyr røykalaks basert på hundre år gammel tradsjon. Oppskriften lærte jeg av min far, som hadde lært av Bernt Reinholdsen fra Finnmark. Fisken sukkersaltes tørt i fire døgn, tørkes i to døgn og røykes i to døgn, avslører han.

For Fiskehallen starter dagen midt på natten for at fisken skal være blodfersk til butikken åpner om morgenen.

Nær sagt uansett hva som frister av havets godsaker til middags­bordet, finner du det i Fiskehallen. Foto: Robin Lund .no
Nær sagt uansett hva som frister av havets godsaker til middags­bordet, finner du det i Fiskehallen. Foto: Robin Lund .no

– Det fine med sjømat er at det er en sesong for alt. Det er tre måneder med fantastisk skrei, lever, rogn og tunge levert rett fra Senja. Det er hvalsesong i mai og en «turistsesong» med mye grilling av det meste. Fersksilda spretter opp fra havet om høsten og deretter er det lutefisksesong, ramser han opp med begeistring i stemmen.

Sigbjørn hadde fryktet at kundene skulle forsvinne med de eldre generasjonene, men observerer med glede at han bekymret seg uten grunn. Når folk nærmer seg 30-40-årsalderen kommer lysten på fisk, har han funnet ut.

– Dessuten er det blitt mer fokus på god og sunn mat de siste årene, blant annet med masse tv-programmer – og det hjelper på interessen for gode råvarer til matlagingen, legger han til.

Innsatsen i Torvhallen ble fortjent prissatt i 2010, da Fiskehallen mottok næringsforeningens pris for «beste servicebedrift».

– Vi var og er stolt over utmerkelsen; omsetningen økte og vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger.

Fiskehallen er velkjent hos byens befolkning, og det gir også fordeler for produktet. – Vi har høy omløpshastighethet og produserer nytt fra eget kjøkken hele tiden, sier Sigbjørn.

Fiskehandlerne inviterer også til ferdig servert middag. – Vi har varmmat som er klar til servering. Det er aldri noen grunn til å ikke spise fisk – det kan man sette på bordet hver dag, konkluderer han.

 

FISKEHALLEN INFO

fiskehallen-logo-WEB

Tlf. 76 94 71 60 / tlf. 934 84 839

Åpningstider
Man – fre 1000 – 1630
Lørdag 10.00 – 14.00

Fiskehallen på Facebook

Fiskehallen på kartet, her finner du Fiskehallen i Narvik:


Print Friendly, PDF & Email