Alltid ferskt
ANNONSE: OFOTING BEDRIFTSPROFIL, I SAMARBEID MED ANNONSEMAGASINET LEVE
Fiskehallen er det naturlige stoppestedet for alle som vet å sette pris på sunt og ferskt rett fra havet.
I over 30 år har fiskehandler Sigbjørn Johansen servert fersk helsekost rett fra havet fra Torvhallen.
– Fiskehallen er en spesialbutikk, som leverer ny, fersk fisk hver dag. Her praktiseres gammelt håndverk som ellers er i ferd med å dø ut. Hos oss blir fisken håndskjært, ikke maskinfiletert, sier fiskehandleren med tydelig yrkesstolthet.
– Vi tilbyr røykalaks basert på hundre år gammel tradsjon. Oppskriften lærte jeg av min far, som hadde lært av Bernt Reinholdsen fra Finnmark. Fisken sukkersaltes tørt i fire døgn, tørkes i to døgn og røykes i to døgn, avslører han.
For Fiskehallen starter dagen midt på natten for at fisken skal være blodfersk til butikken åpner om morgenen.
– Det fine med sjømat er at det er en sesong for alt. Det er tre måneder med fantastisk skrei, lever, rogn og tunge levert rett fra Senja. Det er hvalsesong i mai og en «turistsesong» med mye grilling av det meste. Fersksilda spretter opp fra havet om høsten og deretter er det lutefisksesong, ramser han opp med begeistring i stemmen.
Sigbjørn hadde fryktet at kundene skulle forsvinne med de eldre generasjonene, men observerer med glede at han bekymret seg uten grunn. Når folk nærmer seg 30-40-årsalderen kommer lysten på fisk, har han funnet ut.
– Dessuten er det blitt mer fokus på god og sunn mat de siste årene, blant annet med masse tv-programmer – og det hjelper på interessen for gode råvarer til matlagingen, legger han til.
Innsatsen i Torvhallen ble fortjent prissatt i 2010, da Fiskehallen mottok næringsforeningens pris for «beste servicebedrift».
– Vi var og er stolt over utmerkelsen; omsetningen økte og vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger.
Fiskehallen er velkjent hos byens befolkning, og det gir også fordeler for produktet. – Vi har høy omløpshastighethet og produserer nytt fra eget kjøkken hele tiden, sier Sigbjørn.
Fiskehandlerne inviterer også til ferdig servert middag. – Vi har varmmat som er klar til servering. Det er aldri noen grunn til å ikke spise fisk – det kan man sette på bordet hver dag, konkluderer han.
FISKEHALLEN INFO
Tlf. 76 94 71 60 / tlf. 934 84 839
Åpningstider
Man – fre 1000 – 1630
Lørdag 10.00 – 14.00