Eystein Markusson blir første direktør for Narviksenteret

Eystein Markusson (43) er ansatt som direktør for den nye satsingen på historieformidling og fredsarbeid i Narviksenteret, avslører Futurum i en pressemelding.

Fra 1. oktober er Eystein Markusson direktør for Narviksenteret. Arkivfoto: Robin Lund .no
Fra 1. oktober er Eystein Markusson direktør for Narviksenteret. Arkivfoto: Robin Lund .no

Markusson har grunnfag i historie og er utdannet cand.scient. i økologi/zoologi. Han har bred erfaring med forsknings- og studieadministrasjon fra tidligere arbeid for Universitetssenteret på Svalbard og Universitetet i Tromsø.

Eystein Markusson er i dag sekretariatsleder i Ofoten Regionråd. 1.oktober tiltrer han som direktør for Narviksenteret, som går inn i en spennende fase med nytt bygg på Nye Narvik Torv.

– Vi er svært fornøyd med at Eystein Markusson blir vår første direktør. Han har de kvalifikasjonene vi søkte etter og er godt kjent med regionen og dens historie. Narviksenteret med Krigsmuseet skal inn i en særdeles viktig utvikling med flytting til nye lokaler og oppbygging av en moderne utstilling. Markusson skal lede dette arbeidet sammen med andre dyktige fagfolk, forteller styreleder i Narviksenteret, Edel Storelvmo, i pressemeldingen.

Samtidig med direktørstillingen lyste Narviksenteret ut en pedagogstilling for å utvikle arbeidet i forhold til skole, barn og unge. Det var 17 søkere til denne jobben. Elena Badanina ble nylig tilbudt jobben og har muntlig bekreftet at hun tar stillingen. Badanina representerer en viktig forsterkning av formidlingsarbeidet ved Narviksenteret.

Det var tre kandidater til direktørjobben, som ble utlyst i hele landet. Eystein Markusson ser fram til å begynne i den 6-årige åremålsstillingen som direktør.
– Jeg gleder meg til å være med på å bygge opp Narviksenteret til et attraktivt besøkssted nasjonalt og internasjonalt. Vi går inn i en spennende fase med opptrapping av bemanningen og nytt bygg i samarbeid med Kunnskapsdepartementet, lokale og regionale aktører. Senteret er viktig for fredsarbeid og en institusjon som vil gi enda flere kompetansearbeidsplasser i regionen, sier Markusson i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding

Print Friendly, PDF & Email