Første murer-lærling i Narvik

Læregutt, bedriftseier og læremester
Sjelden læregutt: Simon Sandvoll er eneste registrerte murerlærlig i Narvik, siden opplæringskontoret startet sin virksomhet i byen. I bakgrunnen: læremester Thomas Wagner og bedriftseier Magnus Andersson. (Foto: Michael Ulriksen)

Jørn Pettersen på opplæringskontoret i Narvik har kun oppført et navn på lista over murerlærlinger i Narvik siden kontoret startet opp i 1991. Det er Simon Sandvoll som nå går i lære hos Håndverkscompagniet (HCP).

For majoritetseier og daglig leder Magnus Andersson er murerkompetansen i selskapet blitt en av bedriftens fremste spisskompetanser.
– I dag utfører mange entreprenører og tømrere tradisjonelle mureroppgaver med ufaglært arbeidskraft. Vi håper og tror at våre faglærte murere vil spille en rolle når denne type oppdrag skal gjennomføres i fremtiden, sier Andersson.

Beste læremester
Det var tilfeldighetene som ville det slik at Simon skulle velge murerfaget.
– Jeg hadde akkurat startet på lærlingetiden som tømrer, da jeg ble satt til å jobbe i tospann med den erfarne mureren Tom Quist. Å lære av han var så inspirerende, at jeg brukte forholdsvis kort tid på skifte faglig retning, forklarer Simon.

Hos HCP fikk han nok en erfaren læremester, Thomas Wagner.
I snart ti år har tyskeren skjøtet om mureroppgavene til HCP alene. I løpet av året får han en faglært kollega ved sin side.
– Å jobbe med Thomas har vært en drøm. Han er den beste læremesteren jeg kunne hatt, forteller Simon som vil ta fagprøven i løpet av høsten.

Endelig samlet
Etter å ha drevet med bedriften spredt over tre ulike lokaliteter i Fagernesveien, på Øra og i Beisfjord, har Andersson endelig funnet plass nok til å samle hele bedriften på en og samme plass.
– I august i fjor kjøpte vi lokalene etter gamle Storåsen Matsenter i Måseveien nedenfor stadion. Her er vi godt i gang med oppussing og ombygging av lokalene slik at de passer vår daglige drift, forteller den daglige lederen.
Bygget på 500 kvadratmeter gir mer enn nok plass til bedriftens 14 ansatte, og på utsiden finnes rikelig med parkeringsmuligheter for bedriftens mange firmabiler.

Tverrfaglig
Med murere, tømrere, fliseleggere og malere på ansattelista, er HCP i stand til å levere tverrfaglige tjenester til både private og næringsliv.
Selv om hovednedslagsfeltet er i Narvik-regionen, tar bedriften også jobber andre steder i landsdelen.
– Vi er nettopp ferdige med en større jobb i det nye utbygget på Thon Hotell Svolvær. Her har vi blant annet levert maling, tapet og flis, forteller Andersson.

De eneste oppdragene han er forsiktig med å ta på seg er de aller største.
– Jeg er redd for å binde opp for stor del av kapasiteten vår til et enkelt oppdrag, da det vil resultere i at vi må si nei til så mange andre i prosjektperioden. Det er tross alt de små og mellomstore oppdragene det er mest av. Det er her vi skal være en tverrfaglig og konkurransedyktig leverandør av håndverkstjenester, avslutter Andersson.

 

WEB-Logo-(1)

Håndverkscompagniet AS
Silsandmoen 5
8514 Narvik
Tlf. 76 95 75 25

Håndverkscompagniet på kartet, her finner du HCP i Narvik:

Print Friendly, PDF & Email