Velsmurt familiebedrift

Velsmurt
Roar Antonsen og Sven Holmlund sørger for en velsmurt Narvik­region. (Foto: Robin Lund)

Regionens oljeservice-spesialist leverer stort og smått innen smøremidler og petrokjemiske produkter. Det har de gjort i snart 90 år.

– Uansett hva du trenger å smøre opp, kan vi levere deg de riktige produktene, sier dagens innehaver Svein Holmlund.
Bedriftens historie går helt tilbake til 1926, da Johan Holmlund startet sitt eget firma. I 1931 overtok brødrene Karl, Sven og John og drev som Brødrene Holmlund. Den gang hentet de smøremidler fra Svolvær i sin egen selvbygde fraktbåt.

I 1999 endret selskapet navn til Holmlund Oljeservice. Firmaet drifter i dag et anlegg i Fagernesveien, og har ansatte med lang erfaring i bransjen.

Samtidig med navneendringen i 1999, la Statoil ned sitt lager i Narvik, og Holm­lund Oljeservice kjøpte det opp.
– Siden har vi vært de eneste i Narvik med 1000 liters konteinere med smøremiddel på lager, forteller Holmlund.

Selv om de i dag er en Best-forhandler, og ikke en Statoil-forhandler, leverer de fortsatt hele smøresortimentet til Statoil.

Bedriften håndterer både privat­markedet og bedriftsmarkedet.
– Vi forsøker å være prisdrivende og har hatt lav pris de siste fem årene for bytting av en 11 kilos propanflaske. Samtidig har vi en egen tankbil til større oppgaver, og enda en bil er bestilt. Vi har blant annet levert det meste av dieselen som har gått med til Northlands utbygging på Fagernes, og vi leverer til større maskinentreprenører, lastebilselskap og aktører i landbruket, ramser han opp.

På tomta i Fagernesveien har de en propanfyllestasjon for flasker og biler som går på gass.
– Det er noen titalls biler i byen som går på gass. Til tross for at forbruket øker 10-15 prosent i forhold til bensindrift, blir utslippet lavere og gir dermed miljøgevinst. Med en mye lavere pris per liter, blir gass likevel et mye billigere alternativ, kan han fortelle, og legger til: – Her er pumpen betjent, som gode, gamle dagers bensin­stasjoner.

Et mindre eksplosivt sidespor i produktsortimentet er at de også fører Troll hundefôr.
– Roar har lang erfaring med hund, blant annet gjennom en årekke arbeid med redningshunder. Han sverger til Troll-fôret, og det er blitt et populært nisjeprodukt blant kundene, forklarer Holmlund.

Holmlund Oljeservice AS
Fagernesveien 38,
8516 NARVIK
holmlund.no
Tlf. 76 94 41 50

Print Friendly, PDF & Email