Bildeserie: Idrettens Hus

Vinterfasade, Idrettens hus, Narvik
Fasade (vinter). Arkitekturfoto av Idrettens hus i Narvik. (Foto: Teigens Fotoatelier / DEXTRA Photo, Teknisk museum, CC-lisens)

Idrettens hus i Narvik ble innviet den 11. desember 1965, og ble da regnet som en av landets fineste og dyreste idrettshaller, med en sluttpris på nær 14 millioner kroner.

Bygget huser en sportshall med tribunekapasitet for fem hundre tilskuere, et 25 meter langt hovedbasseng med stupetårn, et 12,5 meter langt barne- og opplæringsbasseng, atletikksal, treningssal for karate, en 25 meter lang skytebane, ungdomsklubb og kafeteria.

Arkitekt Jan Inge Hovig står bak de flotte linjene i betong og glass. Den monumentale bygningen framtrer som ett klart definert volum og står i kontrast til den omkringliggende bebyggelsen. Den utstrakte bruken av glass i fasadene gjør at bygningen lyser opp i mørket.

Det er anerkjente Teigens fotoatelier som foreviget bygget i form av godt fotohåndverk i perioden 1966-1967.

Den arkitektonisk perlen har dessverre fått forfalle under kommunens vanstyre og mangel på stell, og bygget ble spesielt hardt skadet etter at en sprinklerlekkasje fylte store deler av bygningen med vann i 2010.

Kilder: Wikipedia, På gatelangs i Narvik bind 1, Narvik kommune, Arkitekturguide

Bildeserie (klikk på et bilde for større versjon/bildeserie):

Print Friendly, PDF & Email