Vogntogsjåfør utvist

Trailer på Bjørnfjell. Arkivfoto: Robin Lund
Trailer på Bjørnfjell. Arkivfoto: Robin Lund

PRESSEMELDING FRA POLITIET:

Tirsdag 29.01.19 avholdt Statens vegvesen kontroll av kjøretøy ved Bjørnfjell overgangssted. Et vogntog fra Russland fikk pålegg om å kjøre med kjetting på to av dekkene bak på hengeren, som ikke var skodd i henhold til forskriften. Vogntoget ble ilagt kjøreforbud inntil feilene var utbedret.

Dagen etter, 30.01.19, fikk politiet i Nordland opplysninger om at et vogntog skapte store trafikale problemer i nærheten av Lødingen. Da politiet kom til stedet måtte bilberging rekvireres og vogntoget ble bragt til Sortland. Det viste seg at det var den omtalte russiske sjåføren som hadde kjørt videre, til tross for kjøreforbudet, og som hadde havnet i problemer. For dette ble sjåføren ilagt et forelegg på kr 11.000, som han valgte å vedta.

Historien stoppet ikke med dette. Politidistriktets operative utlendingssenhet kontrollerte ID- papirene på personen. Under kontrollen fremkom det at mannen hadde et visum som ikke lengre var gyldig. Mannen hadde vært ulovlig i Norge og Schengen i en periode på 34 dager.

Med bakgrunn i det som ble avdekker ble det opprettet en utvisningssak. Dette resulterte i at mannen ble utvist fra Norge for en periode av to år. Fredag morgen, den 1. februar, ble mannen satt på et fly tilbake til sitt hjemland.

Det hører med til historien at vogntoget må hentes av det russiske firmaet for eiers regning.

 

Print Friendly, PDF & Email