ANNONSE

Skriv for Ofoting

AVISEN DU IKKE VIL KLAGE PÅ

Ofoting er basert på borgerjournalistikk, altså er det du som må lage avisen.

Borgerjournalistikken kalles gjerne også grasrotjournalistikk eller dugnadsjournalistikk (og må ikke forveksles med fordums borgerlige aviser).

Altså er sluttproduktet helt avhengig av at ofotingene selv er skrivelystne og villige til å lage lokalavisen sin – for seg selv og for medborgerne. Det fine er at ingen kan klage på Ofotingen. Har noen innvendinger, har de ikke brettet ermene godt nok opp.

Terskelen er lav – du kan skrive om kommende hendelser eller om allerede gjennomførte arrangementer – for idrettslaget, lokallaget, osv. Og på det måten bidra til at det får sin fortjente omtale.

I motsetning til på for eksempel din private hjemmeside eller blogg vil alt som leveres til Ofotingen gjennomgå redaksjonell kontroll før det eventuelt publiseres. Akkurat som i en vanlig avis. På den måten kvalitetssikres innholdet, og borgerjournalistene (du) får tilbakemelding på innsatsen (det vil alltid være snakk om konstruktive tilbakemeldinger).

Om du har andre ideer for hvordan du kan bidra til å gjøre Ofoting til regionens beste avis, ta kontakt! Om det er spesielle emner du har ekstra kunnskap om eller interesse for, er det stor sannsynlighet for at vi kan nyttiggjøre oss av det.

Det vil ikke være snakk om noen form for avlønning, det ligger i dugnadsbegrepet. Men om det etter hvert blir økonomisk rom for det, vil det bli sett på muligheten for å belønne god innsats med goder som kan hjelpe i utøvelsen av dugnaden. Det kan for eksempel være snakk om skrivekurs, fotokurs, utstyr og tilsvarende goder.

Du kan lese mer om retningslinjene som må følges på siden Krav til innhold.

Det er med en viss stolthet at vi påberoper oss å være Norges første borgerjournalistiske avis.

Interessert? Første steg er å registrere deg som bidragsyter.
Registreringen må verifiseres manuelt av redaksjonen. Derfor kan det ta noe tid før kontoen blir oppgradert til bidragsyter.

Du kan også lese mer om borgerjournalistikk hos Wikipedia.

Til toppen av siden


Ofoting er en dugnadsjournalistisk nettavis for Ofoten: Ballangen, Evenes, Lødingen, Narvik, Tjeldsund og Tysfjord. Altså er det en avis for Ballangen, en avis for Evenes, en avis for Lødingen, en avis for Narvik, en avis for Tjeldsund og en avis for Tysfjord. Avisen kan også omfavne nærområdene Gratangen og Skånland. Nettavisen Ofoting omfavner temaer som nyheter, næringsliv, kultur, sport, bildeserier, bryllupsbilder, bilder av nyfødte, gratulasjonsbilder, konfirmasjonsbilder, lokalnyheter, lokale nyheter og annet avisstoff. Som avis er Ofoting er perfekt alternativ for lokale annonsører som vil treffe lokalmarkedet med annonser, bannerannonser, internettannonser og kampanjer. Ofoting er også avis for tettstedene i Ofoten-kommunene; som Ankenes, Bjerkvik, Fjelldal, Kjøpsvik, Ramsund, Tårstad, og så videre. Avisen Ofoting kan dermed også med rette kalles Ballangen-avisen, Evenes-avisen, Lødingen-avisen, Narvik-avisen, Tjeldsund-avisen og Tysfjord-avisen. Andre varianter kan være Ballangen-nytt, Evenes-nytt, Narvik-nytt, Tjeldsund-nytt og Tysfjord-nytt siden Ofoting leverer nyheter fra Ballangen, nyheter fra Evenes, nyheter fra Lødingen, nyheter fra Narvik, nyheter fra Tjeldsund og nyheter fra Tysfjord. Altså er det avisen for Ballangsværinger, Evenesværinger, Lødingenværinger, Narvikinger, Tjeldsundværinger og Tysfjordinger. Ofoting kunne også vært kalt Ofotens Tidende, Ofoten Tidende, Ofoten Blad, Ofotens Blad, Ofoten Avis, Ofotens Avis, Ofot-Tidende eller rett og slett bare Ofoten.

Alt innhold hos Ofoting er opphavsrettslig beskyttet. Ta kontakt for forespørsel om kommersiell eller redaksjonell gjenbruk av innhold.