Blomsterpikene

ANNONSE: OFOTING BEDRIFTSPROFIL, I SAMARBEID MED ANNONSEMAGASINET LEVE

Berit, Ellinor, Beate og Thea. «Flinke dekoratører på jobb i en hyggelig tilværelse». Foto: Hans Erling Hanssen
Berit, Ellinor, Beate og Thea. «Flinke dekoratører på jobb i en hyggelig tilværelse». Foto: Hans Erling Hanssen

Innhyllet og omringet av vakre farger og nydelige dufter. Det er ikke rart at Ellinor Mikalsen Dahl og de andre blomsterdekoratørene hos Sonja Blomster trives meget godt på jobb. 60 års erfaring med blomster i byen, har gjort dem til Narviks største og mest erfarne i sin bransje.

Blomsterspråket sto sterkt i overklassens finurlige flørtekultur på 17- og 1800 tallet. Nå er det ikke mange damer og jenter igjen som kan kodene. Dermed slipper gutta unna om de kjøper «feil» blomster.

Likevel kan det være greit og få kyndig assistanse til å uttrykke nøyaktig det man ønsker og føler. Da er det flott å kunne snakke med faglærte blomsterdekoratører, slik som damene på Sonja blomster.

Til alle anledninger

Det finnes mange anledninger til å «si det» med blomster. Enten du ønsker å vise din kjærlighet med roser, vil kjøpe en grønnplante til din kjære bestemor eller vil vise omtanke i forbindelse med en begravelse.

– Vi har gjennom alle år hatt stort fokus på å ha faglærte og kreative blomsterdekoratører som skal hjelpe våre samarbeidspartnere og kunder å «si det» med blomster. Hos oss spesialtilpasser vi buketter og oppsatser etter ønsker og behov. Mine seks ansatte er alle dyktige i faget og sammen med det gode humøret har dette bidratt til den fine veksten vi nå opplever, informerer Mikaelsen.

Det nære samarbeidet med Markussen Begravelsesbyrå har blant annet gitt dem bred erfaring med blomster og blomsterdekorasjoner til begravelser og bisettelser, og de har også inngående kompetanse med brudebuketter og dekorasjoner til bryllup.

Det finnes mange andre anledninger til å gi en spesiell blomsterhilsen enn bare bryllup og begravelse.

Istedenfor å ha butikken full av buketter og oppsatser, tilbyr blomsterdekoratørene hos Sonja Blomster spesiallagde kreasjoner til de mange ulike kundene. Foto: Hans Erling Hanssen
Istedenfor å ha butikken full av buketter og oppsatser, tilbyr blomsterdekoratørene hos Sonja Blomster spesiallagde kreasjoner til de mange ulike kundene. Foto: Hans Erling Hanssen

– I dag er det blitt slik at man kan kjøpe enkle buketter med roser og tulipaner på matbutikker, bensinstasjoner og kiosker. Da blir det enda viktigere for oss å holde dekoratørfaget i hevd og synliggjøre at vi kan utrette en forskjell i forhold til dagligvarebukettene, legger Mikaelsen til.

Starten 

Interflora har vært en del av byen i rundt seksti år. For cirka sytti år siden ble Interflora grunnlagt i Norge, og ti år senere åpnet den første butikken med tilknytning til kjeden i Narvik. Siden den gang har Sonja blomster tatt hånd om blomsterglade narvikinger til alle anledninger.

Ellinor Mikaelsen har vært daglig leder av butikken i imponerende 50 år, og ingen kan dermed ta fra henne tittelen som byens ukronede blomsterpike.

Kjedetilknytningen har gitt henne og de andre ansatte mange fordeler opp gjennom årene.
– Det har vært en glede og være tilknyttet et navn som er kjent verden over, et navn som er forbundet med kvalitet og som forplikter. Et navn vi er stolte av å bære, sier Mikaelsen, som snart er en del av «Fairtrade».

Det er en internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker bønder og arbeidere i fattige land. Med mer rettferdige handelsbetingelser kan de selv bekjempe fattigdom.
– At vår vekst kan komme trengende til gode er noe vi er stolte av å kunne fortelle.

Velkommen til oss, avslutter hun.

 

 

 Interflora Sonja Blomster

Tlf. 76 95 75 07
Kongensgate 44, 8514 Narvik

Interflora nettsted: interflora.no
Sonja Blomster e-postadresse: sonja.blomster.narvik@interflora.no
Sonja Blomsters Facebook-side

 

Sonja Blomster på kartet, her finner du oss:


Vis større kart

Print Friendly, PDF & Email