Utviklingsinfo

Ofotingen er så vidt satt i gang. Det meste virker ennå ikke i nærheten av slik vi skal ha det. Denne artikkelen vil fortløpende oppdatere om hvor vi er i prosessen.

2010-09-12 Da har vi fått byttet ut det forrige publiseringssystemet med et nytt. Nå ser alt bedre ut, som om Ofotingen ennå er i en tidlig utviklingsfase. Men nå kan vi selv gjøre endringene fortløpende, så utviklingstakten kommer til å være langt raskere enn i forrige utgave. (Vi har fått gjort mer på to uker i nytt system, enn vi klarte (med eksterne konsulenter) på tre måneder i gammelt system.) Det gamle systemet blir nå slettet i sin helhet, inkludert alle brukerregistreringer. Beklager rotet.

2010-09-08 Prosessen med å gjennomføre den forhåpentligvis siste systemendringen på tiår er i gang. Nå er det deilig å bygge avis og nettsamfunn heller enn å plages.

2010-08-31 Dessverre har det gått alt for lang tid uten noen særlig utvikling. Publiseringplattformen har rett og slett bydd på for stor utfordringer. Men i dag presenterte en akseptabel og muligens fremragende løsning seg. Mer info kommer etter hvert. Hold pusten i spenning…

2010-05-12 Ofotingen har søkt om utviklingsmidler fra fondet Nettskap 2.0. Fondet skal dele ut midler til utvikling av ideer og prosjekter som bruker Web 2.0-teknologi og brukerskapt innhold for økt verdiskaping, demokratisk deltakelse og åpenhet. Vi mener Ofotingen er midt i blinken for dette, og krysser fingrene for muligheten til midler som vil få fart i progresjonen.

2010-04-08 Det går saktere en ønskelig med å bygge opp Ofotingen, men slik er det når mye skal på plass med få ressurser. Den planlagte forsiden er mer eller mindre avklart, nå er det undersidene det jobbes med.
Siden det nå skal være mulig å legge inn bilder både under kategoriene Nyfødte, Nygifte og Bildeserier, er det bare å oppfordre til å begynne å bruke disse. Om det er noe som ikke fungerer, er det fint med tilbakemelding, slik at det kan ordnes opp i.

2010-03-25 Siden utviklingen er i en såpass tidlig fase som den er, har avishodet fått et merke med «under utvikling». Tanken er at det er greit å være tydlig på at dette er et prosjekt i sin tidligste fase.

2010-03-21 Overgang til fra hoveddomene ofotenstidende.no til ofotingen.no er nå gjennomført. Dette har foregått ved at det gamle nettstedet er kopiert over til den nye installasjonen. Derfor vil den gamle installasjonen være «live» i enda noen timer før Interenettet har fått oppdatert seg på endringen.

2010-03-21 Det er litt problemer med å porte over hoveddomene fra ofotenstidende.no til ofotingen.no. Akkurat nå funker ofotenstidende.no som normalt, mens ofotingen.no bare leder til en statisk serverfeilside. Vår tekniske utvikler i Texas jobber med saken.

2010-03-18 Navneskiftet fra OT til Ofotingen og omprofileringen har tatt mye tid, på bekostning av annet utviklingsarbeid. Men nå kan heldigvis dette få fokus igjen.

2010-02-25 Testing har avslørt at selv om det nå går fint å legge inn bilder, pekere osv., blir de ikke publisert, men rotes bort av systemet. Det er selvsagt dumt, så det søkes etter problem og løsning.

Skisse på hvordan designen på ot2.no skal bli.

2010-02-11 Designen på ot2.no som du nå ser er bare en standarddesign som leveres med publiseringssystemet. Vi må vente med å legge ut egen design til vi har fått det tekniske rammeverket på plass. Publiseringssystemet er så avansert at ting må gjøres i rett rekkefølge for å unngå dobbeltarbeid. Men inntil videre kan vi vise frem skissen for hvordan utseendet på Ofotens Tidende er planlagt (forsiden). Klikk her for en stor versjon.

2010-02-11 Vi fortsetter arbeidet med å sette opp strukturen for brukerrettigheter. De blir nå mer og mer spesifiserte og anvendelige.

2010-02-08 Da har vi fått på plass noen brukerrettigheter. Det skal nå være mulig for registrerte OT-borgere å legge inn både bryllupsbilder, nyfødtebilder og bilder av kjæledyr. Det er en midlertidig løsning, men fungerer fint.

Borgerrettigheter
Noen borgerrettigheter er på plass, andre er ikke det. Du kan allerede legge inn kommentarer og debatt- og blogg-innlegg. Men tilgangen til å legge inn egne artikler, bilder osv. er ennå ikke på plass.

Struktur
Hovedstrukturen er lagt opp (hovedpunktene i toppmenyen). Men mye arbeid gjenstår med understrukturen og hvordan disse skal fremstå og fungere.

Design
Akkurat nå bruker OT en standard-design levert av publiseringssystemet. Vi har designet et helt eget opplegg for OT, men vil vente med å implementere dette til strukturen er på plass. For ellers må vi gjøre mye arbeid to ganger.

Print Friendly, PDF & Email