Agenda: et springbrett videre

 

Agenda-medarbeidere
Agenda er et springbrett videre i form av blant annet yrkesrettede tiltak. Harald Sælnes (avdelings­leder produksjon), Kine Baustad (avdelingsleder kurs og kompe­tanse), Kristel Sjåstad Åsheim (veileder), Inis Ivarsson (daglig leder) og Geir Bjørkaas (veileder) gleder seg til å ta i bruk nye lokaler som er under oppbygging. (Foto: Robin Lund .no)

For at NAV skal kunne gi folk bistand for å komme i arbeid, kreves et system som fungerer i alle ledd. I Ofoten-regionen er Agenda As en sentral tjenesteleverandør til NAV gjennom en rekke ulike yrkesrettede tiltak og løsninger.

– Vi blir ofte omtalt som en forlenget arm av NAV, forteller daglig leder Inis Ivarsson. Brukere av vårt tjeneste­spekter er henvist hit fra NAV, og vi har et nært og godt samarbeid som fungerer veldig bra. Agenda har de senere år også utviklet en kursavdeling, som leverer kompetansepåfyll til lokalt næringsliv i form av basiskompetanse i blant annet IT.

Tilbud til personer med bistandsbehov i en jobbsøkerprosess
Agenda AS ble opprinnelig etablert under navnet Ofotprodukter i 1972, og er et aksjeselskap eid av Narvik kommune, Nordland fylkeskommune og Sparebanken Narvik. Bedriften har siden da bidratt til en meningsfylt arbeids­hverdag for ofotværinger i ulike aldre og livssituasjoner. Agenda har dog de seneste årene dreid sin virksomhet fra å være en tung produksjons­bedrift med fokus på arbeidstilhørighet internt i bedriften, til å være en arena for kvalifisering, arbeidstrening og formidling av arbeidskraft til det lokale næringslivet. Dette gjøres ved kart­legging, veiledning, kursvirksomhet, lærlingeordninger, arbeidspraksis, kvalifisering, oppfølging og gjennom et tett og bredt kontaktnett i næringslivet. I veiledningsarbeidet brukes ulike kartleggingsverktøy og metodikker med fokus på løsninger og muligheter. Grunntanken og visjonen med arbeidet er å være personers springbrett videre mot en varig arbeidstilknytning til det ordinære arbeidsliv.

Agenda-dagen
Agenda har 240 såkalte tiltaksplasser, og attføringsdelen (avd. kurs- og kompetanse) er derfor den største delen av virksomheten. Bedriften har 33 fast ansatte hvorav cirka 10 personer er ansatt i produksjonsdelen av bedriften, og driver blant annet med vedproduksjon, serviceoppdrag, cateringvirksomhet, husflidsproduksjon og vaskeritjenester.
I Fagernesveien 22 ligger det som etter hvert har blitt et populært tilbud i Narvik, nemlig Bruktikken, som selger brukte skatter til en billig penge. Etter en storstilt utvidelse gjennom vinteren og våren, der det eksisterende bygget er slått sammen med nabobygget, er det endelig klart for åpning.

– 12. juni inviterte vi til Agenda-dagen, med åpen dag nede på havna. Det ble gode tilbud, grilling og utendørs aktiviteter, som hesteridning og ulike konkurranser. «Gå planken» slo også i år godt an, der det lokale næringslivet ble utfordret til en våt fornøyelse, sier Inis, som synes det var stas å vise fram de nye lokalene der også kafeen Smagebiten har fått bedre plass.

 

AGENDA INFO

 
Nettsted: www.dinagenda.no

Agenda på kartet, her finner du Agenda i Narvik:

Print Friendly, PDF & Email