Bredbåndsdekning for alle

Bredbånd fra Ballangen Energi
Bredbåndsmontør Jan-Tore Mathisen sikter inn signalet for markedssjef Tor Harder Johansen. ( Foto: Robin Lund .no )

Fra en forsiktig start i sentrum for vel 12 år siden sørger Ballangen Energi AS for bredbåndsdekning til hver krok av Ballangen kommune – men jobber stadig for et enda raskere nett.

Kraftselskapet leverer strøm til om lag 2700 nettkunder i både Ballangen, Narvik og Tysfjord, i tillegg til installasjonsvirksomhet og en sports- og elektronikkbutikk i Ballangen sentrum. Men i de siste årene har bredbåndstilgang utgjort en stadig større del av selskapets virksomhet.

– Det har vært en rivende utvikling siden starten av 2000-tallet, forteller markedssjef Tor Harder Johansen. – Vi prøvde først litt ut i sentrum, og har siden bygd ut jevnt og trutt, slik at det i dag er dekning alle steder med be­byggelse, både i sentrum, Kjeldebotn, Efjord, Melkedalen og andre småsteder.

Bredbånd på hytta
Dette kommer godt med. Ikke minst for det stadig økende antallet hytter og fritidsboliger i kommunen. Det tradisjonelle og primitive hyttelivet med vedfyring og utedo er på vikende front; stadig flere foretrekker nå samme komfort og tilgjengelighet på hytta som hjemme. Etterspørselen fra hytte­eiere som vil koble seg på bredbånd er økende, og Johansen tror på en ytterligere utvidelse i kundemassen.

– Internett brukes til mer og mer, og dermed blir kravene til et raskt og stabilt nett større, også på hytta. Ikke minst ser vi dette i den eldre generasjonen. Det tvinger seg litt frem – både fordi eldre i økende grad har nytte og glede av Internett, men også fordi de ønsker å ha tilgang når barnebarna kommer på besøk.

Økt kapasitet
I takt med utbyggingen har også fart og båndbredde økt, noe kundene får merke i form av et raskere og mer stabilt nett. I dag har man kapasitet på opp til 6 megabit. Selv om dekningen er god, er det i følge markedssjefen fullt fokus videre på å øke kapasiteten ytterligere:
– I et marked med mange aktører på banen er det viktig at vi viser at vi kan tilby det beste produktet, og stadig jobber for at kunden skal være fornøyd. På de mer avsidesliggende stedene er det så langt bare vi som kan levere et fullgodt alternativ. Samtidig leverer vi i dag bredbånd og Internett til alle kommunale bygg og en rekke bedrifter i sentrum, det meste via fiber.

Og kundene kan glede seg til enda bedre nett, da det i disse dager pågår arbeid med å legge en fiberkabel fra Bjerkvik til Trondheim. Byggingen er et spleiselag mellom fylkeskommunen, Telenor, ulike energiverk og en rekke andre aktører. Fiberen henges i eksisterende linjetraseer og vil passere gjennom Ballangen rett ved basestasjonene til Ballangen Energi, noe som gir mulighet til å koble seg på. Utbyggingen er planlagt ferdigstilt høsten 2015.

Lokal leverandør
Ballangen Energi er en lokal leverandør med sterk forankring i regionen. Dette oppleves som en trygghet for mange kunder:

– Fordelene med å velge en lokal leverandør som oss er mange: Vi kjenner de lokale forholdene, er lett tilgjengelig og responstiden er relativt rask dersom det oppstår problemer.

 

WEB-ballangen-energi-logo

 

Ballangen Energi på kartet, her finner du Ballangen Energi:

Print Friendly, PDF & Email