Elbil-boom i Narvik?

 

Nissan Leaf fra Bentro Bil
Gjennom Nissan Leaf har Trond Frantzen og Bentro Bil sørget for at stadig flere kommer seg fram med fornybar energi. (Foto: Robin Lund .no)

Allerede over nyåret kommer bilistene i Narvik til å merke bompengeavgiftene. Da vil det koste 80 kroner tur/retur Bjerkvik-Narvik. Med elbil kjører du rett igjennom bomstasjonen.

Alle vet at bilistene må betale bompenger for å forsere Hålogalands­brua når den står ferdig i 2017. Ikke alle har tatt innover seg at bompenge­kronene vil løpe lenge før den tid. 80 kroner t/r Bjerkvik blir innført etter at rassikringstunnelen i Leirvik står klar til bruk engang på nyåret. Det betyr at pendlere som bruker veien daglig vil få om lag 2000 kroner i månedlige utgifter.

2000 i måneden
– Det er nok ikke alle som har tatt innover seg at det blir bompengeavgifter allerede om få måneder. Folk som kjører til og fra Bjerkvik daglig vil få en betydelig ekstrautgift hver måned. Det er vel ikke urimelig å regne med seks turer til Narvik i løpet av ei uka for en som bor i Bjerkvik og jobber i byen. Da blir summen i avgifter om lag 2000 kroner i måneden. Med elektrisk bil er det gratis, informerer Trond Frantzen hos BenTro Bil.
Han tror derfor at det kommer til å rulle ut ekstra mange Nissan Leaf i tiden som kommer.

Populære Leaf
Nissan Leaf er en populær elbil som koster i underkant av 200 000 kroner.
– Ordningene som ligger inne nå gir store fordeler for EL-bil-eiere, sier Frantzen, og mener at utviklingen av elbiler har skutt fart de siste årene. I Narvik nærmer vi oss nå snart 40 solgte Nissan Leaf i Narvik. Tar man med diverse Tesla og postbiler, finnes det nå nærmere 60 elbiler i Narvik.
– De siste årene har bilprodusentene brukt mye penger på utvikling noe som har gjort at elbilene vi har i dag er veldig gode. De har gode kjøreegenskaper og lang rekkevidde på batteriene. Norge ligger langt fremme i satsingen på elbil. Man får ikke billigere elbiler noe annet sted i Europa, forteller Frantzen.

For det første er elbiler i Norge ribbet for avgifter til staten. Det betyr at prisen man betaler for bilen er moms- og avgiftsfri, noe som fører til flere hundre tusener i sparte kostnader i forhold til ordinære diesel- og bensinbiler. I tillegg koster det bare et par kroner i strømutgifter per mil. Og om ikke det er nok; Man kjører gratis igjennom alle bompengeordningene i landet. At det også er gratis å frakte bilen med de fleste fergene og ingen kostnader knyttet til parkering i statlige og kommunale parkeringsplasser, forsterker bare fordelsbildet.

På toppen av alt er årsavgiften på under 500-lappen og man kan kjøre i kollektivfelt.
– Disse ordningene vil være fredet frem til 1.1 2018 eller når Norge har 50 000 elbiler i bilparken, oppklarer Trond Frantzen. Det jobbes nå for å få dette forlenget til i hvert fall 2025 for å få mer langsiktighet. En avgjørelse på dette kan komme allerede i år.

I løpet av 2014-2015 vil det bli bygget en rekke laddestasjoner over hele landet. En skal ha tilholdssted i Narvik og en ved Harstad/Narvik Evenes lufthavn. Alle disse vil vært såkalte hurtigladdestasjoner.

Het sommer
Sommeren 2014 kommer bilnyhetene på løpende bånd hos Bentro Bil. Nissan X-trail, Jeep Cherokee, Jeep Renegade og varebilen Nissan E-NV200 blir presentert som nye modeller.
– Det er unntaksvis at så mange modeller kommer på en gang. Sommeren og høsten 2014 blir spesiell for oss. Nissan kommer med elektrisk variant av den populære varebilen NV200. Den vil nok bli veldig populær blant håndverkerne. Samtidig blir X-trail helt ny. Det har vært en bestselger i Narvik i lang tid, avslutter Trond Frantzen.

 

WEB-bentrobil

Tlf. 76 92 22 50
www.bentro.no

Bentro Bil på kartet, her finner du Bentro Bil i Narvik:

Print Friendly, PDF & Email