Busstransport i hele landet

Testferd i Geiranger
Bussen på testkjøring i vakre Geiranger. (Foto: Jonas Nordin)

Fra sitt hovedkontor i Narvik, selger Rune Krane og Busstransport AS sine busstjenester til frakt­trengende i hele landet. — Det handler om alt fra fotballag, og foreninger til cruisetrafikk og «buss for tog-oppdrag», forteller han.

Med Busscharter.no som en viktig oppdragskilde trafikkerer Rune og bussene hans i hele Norge. Spesielt under sommerhalvåret. I fjor hadde han en buss gående på Nordkapp hele sommeren, og i år er han lenger sør i landet.

Likevel er det Narvikregionen som er hovedsatsingsområde. Her jakter han oppdrag for et bredt spekter av kunder. Øverst på ønskelisten står ramme­avtaler og faste oppdrag.

Rune Krane i Busstransport AS
Fra sitt kontor i Narvik selger Rune Krane busstransport til hele landet.

Som bussjåfør kjører Rune mange av oppdragene selv.
– Det blir mye reising, men det er en viktig del av denne bransjen. I en opp­byggingsfase må man belage seg på å kjøre en del selv, mener han.

Med fleksibilitet som fremste varemerke blir det til tider mye arbeid og lite fri.
– Vi har en filosofi om å stille opp uansett, og opplever ofte at kunder ringer og trenger å få ordnet transport i løpet av timer og minutter.

Topp moderne
Økt oppdragsmengde i fjor gjorde at Krane gikk til innkjøp av en ny og topp moderne 57 seters buss. Utstyrt med toalett, kaffemaskin og eget multimediasenter, inneholder den alt en moderne turbuss skal ha. Rune forteller at det også jobbes med å få installert et kraftig nettsystem i bussen.
– Etter å ha undersøkt hva som finnes, har vi landet på samme system som benyttes av Norwegians sine fly. Vi er avhengig av at systemet vi bruker takler mange titalls påloggede samtidig, utdyper han. I dag har han to busser og en minibuss i bilparken.

Flere vinterprosjekt
Sist vinter hadde han mye kjøring for Arctic Eagles.
– Gjennom hele sesongen transporterte vi bortelagene til og fra flyplassen på Evenes. Vi kjørte også en del for de ulike aldersbestemte lagene, som hadde mange av sine kamper og turneringer nedover i Sverige, forteller Rune.

Selv om han har en del fotballkjøring om sommeren, er dette et område han ønsker å satse mere på.

Som en av initiativtakerne og aksjonær­ene bak Narvik Safari, håper han også at nordlysturisme og annen kjøring i samme sjanger vil ta seg opp i årene som kommer.
– I fjor kjørte vi en del prøveturer. Neste år satser vi for fullt på nordlys­turismen, forteller han.

Går det som han håper, vil han kunne være med å utvikle et konsept som vil gi kjøreturer flere dager i uken gjennom hele vinterhalvåret.

 

Busstransport AS

Busstransport AS
Tlf. 404 65 259
post@busstransport.no

Print Friendly, PDF & Email