Kortreiste tenner

Folka bak kortreiste tenner
Øyvind Angell Fagermo, Vera Simonsen Berg­land og Synne Flått sørger for kort­reiste tenner. (Foto: Michael Ulriksen)

Med flere tiårs erfaring i tannteknikerfaget, sørger Øyvind Angell Fagermo og hans ansatte på Dental i Nor for kvalitetsrike og kortreiste tannerstattere til regionens mange kunder. – Det er mange fordeler ved å ha en tanntekniker i lokalsamfunnet, sier han.

I en tid hvor de fleste bransjer importerer stadig flere varer og tjenester, ønsker Øyvind Angell Fagermo å slå et slag for kortreiste tenner.
– Selv om man i dag kan bestille kvalitetsrike tannerstattere fra asiatiske og østeuropeiske produsenter, er veien tilbake lenger om det skulle være noe, mener Fagermo. En vanlig endring i etterkant kan være fargejustering.
– Da er det greit å kunne komme ned til oss og få gjort dette mens du venter istedenfor og måtte returnere den til en utenlandsk produsent, vel vitende om at prosessen kan ta flere uker, sier han.

Som autorisert helsepersonell, har tann­- teknikere stadig mer pasient­kontakt sammen med tannlegen. Målet er å jobbe tettere sammen slik at slutt­resultatet på tannerstatterne blir best mulig.
– Dette er også vanskelig å få til om produsenten sitter langt unna kunden, mener han.

Håndverk

Erfaren tanntekniker
Flere tiår i bransjen gjør Øyvind til en meget erfaren tanntekniker. (Foto: Michael Ulriksen)

Selv om tannteknikere i dag er autoriserte helsearbeidere bør de også kunne karakteriseres som håndverkere.
– Det er stor grad av presisjon i arbeidet vi utfører. Ingen produksjoner er like. Vi har ingen former vi støper i, så alt bygges og produseres for hånd fra bunnen av, forteller Vera Simonsen Bergland. Med over 20 års erfaring fra bransjen er hun blitt en meget erfaren tanntekniker. Hennes kompetanse rundt proteser er i dag av bedriftens spydspisser.

Valgte seg Narvik
Synne Flått fra Levanger er siste tilskudd på medarbeiderlisten. Etter å ha å ha fullført sin bachelor i tannteknikk tok hun med seg nedover-skiene sine og satte kursen nordover mot Narvik.
– Jobber i denne bransjen vokser ikke på trær, så jeg var ganske rask å pakke da denne muligheten bød seg. At det var en bratt skibakke i byen gjorde ikke valget vanskeligere, forteller Flått. Sammen er vi et erfarent og kvalitetsbevisst team, som hver dag jobber for at våre mange hyggelige kunder skal bli fornøyd, og at deres pasienter skal tørre å smile til oss etter at vi har levert fra oss våre tann­erstattere. Gjennom effektiv produksjon, solid håndverk og hyggelige kundedialoger skal vi fortsatt være regionens ledende produsent av kort­reiste tann­erstattere, avslutter Fagermo.

WEB Dental i Nor-logo

Dental i Nor AS
Dronningensgate 41
8514 Narvik
dentalinor.no
Tlf. 76 94 08 00

Dental i Nor på kartet, her finner du Dental i Nor i Narvik:

Print Friendly, PDF & Email