Formidler livgivende kunnskap

Livredder
– Din innsats kan mer enn doble sjansen for å overleve ved hjertestans, forteller Roger Hansen i FH Partner. (Foto: Michael Ulriksen)

Det er nesten ute­lukkende vanlige folk som er nærmest når noen blir akutt syke eller det skjer en ulykke. Da er det i mange tilfeller livsviktig at man starte grunnleggende hjerte- lungeredning til profesjonell hjelp kan komme å overta. Roger Hansen i FHPartner kan lære deg hvordan.

– Din innsats kan mer enn doble sjansen for å overleve ved hjertestans, forteller Hansen.

I snart 10 år har han holdt kurs om livreddende førstehjelp gjennom selskapet FHPartner. På denne tiden har han bygd opp en stor portefølje av både næringslivs- og privatkunder. Hans lange fartstid fra ambulansetjenesten og hjelpekorps har gitt han mange nyttige erfaringer som kommer godt med i formidlingen av hvordan man skal opptre når en ulykkessituasjon oppstår.

Tilpasning
Selv om alle kurs er tuftet på det samme basiskonseptet, er Roger likevel opptatt av å relatere de ulike kursene opp mot hver enkelt kunde.
– Er jeg hos elektrikere og foreleser, fokuserer jeg ekstra på strømskader. Hos store entreprenører ser vi nærmere på fallskader, mens det andre steder kan være mest aktuelt å se på skadesituasjoner knyttet til kjemikalier, forklarer han.

Trener på å tørre
Mange som har kommet til et ulykkessted har fått kjenne på frykten for å gjøre feile ting i førtehjelpsammenheng.
– Det verste man kan gjøre er å la være å gjøre noe. Opplever man det vanskelig å starte med munn til munn metoden, så kan man uansett komprimere hjertet. I en kritisk førstefase av førstehjelpen er det faktisk kompresjonene som er viktigst, forklarer han.
På kursene mine trener vi på dukker, men også på hverandre. Jeg lar ofte kursdeltakerne bruke hverandre både i trening på stabilt sideleie og kompresjoner. Ved å trenes i å tørre å berøre hverandre, trener man også på å tørre å bryte sin komfortsone når hjelpen virkelig trengs.

Eneste verksted
Etter å ha drevet selskapet ved siden av annet arbeid i flere år, bestemte han seg i 2011 for å satse på førstehjelps­kurs på heltid. For å få flere bein å stå på, valgte han samtidig å ta inn brannvern som et nytt fokusområdet i driften.
– Det har ført til at jeg i dag har kommunens eneste godkjente service­verksted for brannvernutstyr, forteller Roger.

Ved siden av servicebiten, både selger og kontrollerer han brannvernutstyr for en rekke kunder fra Bjerkvik i nord til Kjøpsvik i sør. I disse dager fullfører han også sine siste høgskoleeksamener, og kan snart smykke seg med tittelen HMS-verneingeniør.
– Med de formelle papirene på plass, er planen at jeg nå i større grad skal bistå bedrifter i å oppfylle krav knyttet til HMS-forskrifter. På mange måter blir det enda en fot å stå på, mener Roger.
Han har også spesialisert seg på salg og opplæring av hjertestartere.

Meld bedriften på kurs
Selv om det i dag finnes mange ulike førstehjelps-apper med mye nyttig og rett informasjon, mener Roger at det er en fordel om dette ligger i ryggmargen hos folk.
– Når uhellet er skjedd kan det ofte stå om minutter, da er det en klar fordel at man vet hva man skal gjøre med det samme. På kursene våre gjennomfører vi praktiske øvelser, noe som fort kan være avgjørende når man en dag står overfor en reell situasjon. Nøyaktig steds­angivelse er også noe mange aldri har fått opplæring i. Alt dette lærer vi mer enn gjerne bort til deg og din bedrift. Besøk oss på vår hjemmeside eller kontakt oss på telefon for nærmere avtale. Sammen kan vi redde liv.

EB-fhpartner-logo

Førstehjelpspartner AS
Tårnveien 12, 8517 Narvik
Tlf. 971 42 309
fhpartner.no

Print Friendly, PDF & Email