Fire for firehjulsdrift
Fra venstre: Thomas Kvitvik, Vegard Fikseth, Andreas Voje og Roy Klubnes. (Foto: Michael Ulriksen)

Ikke alle bilmerker har like godt system for trekk på alle fire. – Subaru er den eneste bilprodusenten som har et permanent symmetrisk firehjulstrekk, sier Andreas Voje i Narvik Auto AS.

For tiden skinner sola, og tankene er langt borte fra snø og ikke minst glatt underlag. Men det er ikke lenge før sola snur og vinterperioden er over oss igjen. Halvparten av året må vi i nord streve med kulde og glatte veier. Da er trekk på alle fire en viktig ingrediens.
– Firehjulstrekk gir deg en veldig stor fordel på glatt underlag. Mens de fleste med bak- eller forhjulstrekk må gi opp, kommer Subaru seg opp og frem. Det er noe man bør ha i tankene når man skal kjøpe eller bytte bil, sier Andreas Voje.

Best i klassen
I 4WD-segmentet er det et bilmerke som utmerker seg. Subaru har det spesialpatenterte firehjulstrekket på alle sine modeller, samtidig som bilene har høyere bakkeklaring enn konkurrentene.
– Du får en bedre kjøreopplevelse, uansett underlag. Firehjulstrekk gir deg trygghet når du er ute og kjører, sier han og forklarer litt om hvorfor nettopp Subaru er ustoppelig med sin firehjuls­trekk-teknologi.
– Systemet har permanent symetrisk firehjulstrekk som overfører mest kraft til det dekket som har mest friksjon. Det betyr at det dekket som har best tak, får mest krefter. Det gjør at der andre biler med firehjulstrekk må gi opp, der fortsetter Subaru med klatringen, sier Andreas Voje og legger til;
– Subaru har boksermotor under panseret. Det betyr at stemplene går på langs istedet for opp og ned. Det gir mindre vibrasjon, lavere tyngdepunkt og stødigere og mer behagelig bil, mener Voje.
– Japansk bil borger for kvalitet, samtidig har Subaru blitt mer oppmerksom på design. Før ble bilene til Subaru ofte kjøpt av godt voksne folk. Nå har hele kundespekteret fått øynene opp for dette market.

Uslåelig kombinasjon
Når du kjøper Subaru kan du velge mellom diesel eller bensin, automat- eller manuelt gir. Kombinasjonen diesel og automatgir er likevel storselgeren.
Disse dieselmotorene er velkjent for sin kvalitet, forteller selger Roy Klubnes.

Alltid Subaru
Høy annenhåndsverdi, rimelig drivstoff-forbruk, lave driftskostnader, høy bakkeklaring og råsterk firehjulstrekk gjør at kundene gir tommelen opp for Subaru.

Har du først skaffet deg Subaru, er det stor sjanse for at du blir en lojal kunde. Det er nemlig slik at Subaru-kunder nesten uten unntak kjøper seg en ny Subaru.
– Syv av ti Subaru-eiere kjøper Subaru igjen. Det vitner om fornøyde kunder. De opplever også at de får godt betalt for bruktbilen.
– Hos oss opplever vi ofte ventelister på brukte modeller, avslutter Voje.

Narvik Auto AS Logo

Narvik Auto AS
Ankenesveien 130, 8520 Ankenes
narvikauto.no
Tlf. 468 14 502

Narvik Auto på kartet, her finner du Subaru i Narvik:

Print Friendly, PDF & Email