Fikser drømmebadet

Lang bransjeerfaring
Som andregenerasjons driver og eier av Ofoten Rør kan Tor Arne Pedersen tilby over 30 års bransjeerfaring. (Foto: Michael Ulriksen)

Rommet hvor du starter og avslutter hver eneste dag blir stadig viktigere for de fleste av oss. Gjennom et mangeårig nært og godt samarbeid har Byggmester Liljebakk og Ofoten Rør levert komplette baderom til et tresifret antall kunder i Narvik-regionen.

Siden i fjor sommer har Ofoten Rør og Byggmester Liljebakk startet på et nytt bad hver 14. dag. Og ordrebøkene fylles stadig opp.
De tror et helhetlig og gjennom­arbeidet konsept er nøkkelen til den baderomsuksessen de nå opplever.
– Kundene som velger oss trenger ikke tenke på noe underveis i prosjektet. Fra vi kommer inn og starter rivingen av det gamle badet, skal det ikke gå mer enn 3-4 uker før det nye badet er fiks ferdig og klart til overlevering, forklarer Ole liljebakk som representerer snekker­bedriften.
Underveis tar de seg også av avfallshåndtering og bortkjøring av gammelt baderomsmøblement.

Sammen fra dag 1
Som en sikkerhetsventil for seg selv og en trygghet for kundene, møter de alltid sammen på første befaring.
På den måten skaffer de seg en bedre oversikt over arbeidet som skal utføres og er samtidig i stand til å se eventuelle problemstillinger på en bedre måte.
På bakgrunn av befaringen lager de et komplett tilbud til kunden som er gjennomtenkt både på tidsbruk og pris.
– I følge våre egne rutiner skal det aldri gå mer enn ni dager fra vi har vært på befaring til vi gjennomgår tilbudet sammen med kunden, forklarer Rune Pedersen hos rørlegger-bedriften.
– Når tilbudet gjennomgåes sammen med kunden ser vi også på aktuelle baderomsmøbler og overfører det hele til tredimensjonale tegneprogram. På den måten kan kunden studere baderommet og flytte på alle ting til helheten oppleves og kjennes perfekt.

I alle tilbud leverer de en detaljert fremdriftsplan med en oppgitt over­leveringsdato. De har også nært samarbeid med en av byens elektrikere, noe som gjør dem i stand til å levere hele oppussings­pakken.

Rør i mer enn 30 år
Helt siden 1983 har Ofoten Rør hjulpet mennesker i Narvik-regionen med oppussing og nybygging av baderom.
En 230 kvadratmeters salgsutstilling hvor man til en hver tid finner det siste innen bad og baderom, skal hjelpe kundene å velge riktig interiør og materiell.
– Vi satser mye penger på kompetanse og en velfylt butikk, og mener det så absolutt er plass til en lokal faghandel i konkurranse med større byggevarehus og netthandelen. For kunden betyr det økt trygghet og service, mener Pedersen.

Kontorer som showroom

Nye lokaler
I sine nye lokaler viser Ole Liljebakk frem materiell og utstyr både fra sin egen bedrift og for ulike samarbeidspartnere. (Foto: Michael Ulriksen)

Da Byggmester Liljebakk, med Ole og Andreas i spissen, for et par år siden bestemte seg for å flytte inn i nye og egne lokaler, ønsket de å gjøre noe spesielt.
Resultatet ble Narviks tøffeste kontorlandskap, som samtidig er et utstillingslokale for snekkerbedriften og en del av samarbeidspartnere.

Etter 13 år i med for liten plass, kunne far og sønn Liljebakk i fjor ta med seg sine 18 ansatte å flytte inn i nye og topp moderne lokaliteter i Sjøveien 13, på folkemunne kalt Botnmarkbygget.
– Vi håper og tror at dette vil være med å bidra til å gi kundene den tryggheten og den gode magefølelsen de er ute etter i forbindelse med å sette bort større snekkeroppdrag, enten det gjelder restaurering, nybygg eller oppussing av bad.

 

Bjørn Tore Holtets bad
Etter å ha kontaktet syv ulike leverandører og fått skriftlig tilbud fra fire av dem, valgte Bjørn Tore Holtet til slutt Ofoten Rør og Byggmester Liljebakk til å pusse opp badet. – De hadde helt klart det mest oversiktlige tilbudet. Vi fikk også en dato for oppstart og ferdigstillelse med en garanti om ferdigstillelse innenfor fristen. Til tross for meisling av betong og masse rivingsarbeid holdt de det ryddig og rent under hele prosessen. Vi er fornøyd med både gjennomføring og kvalitet. (Foto: Michael Ulriksen)

 

Roar Sand og Sonja Larsens bad
– Det seriøse inntrykket vi fikk da vi kontaktet Ofoten Rør kom også til uttrykk i tilbudet. Da tidsplanen på tre uker ble lagt fram for oss tenkte vi vårt. Da de overleverte badet en dag før avtalt tid var vi mildt sagt imponert. Det fagmessige håndverket er upåklagelig utført både av rørlegger og Byggmester Liljebakk. (Foto: Michael Ulriksen)

 

Bente Bruksås og Stein Strøms bad
– Det detaljerte og oversiktlige tilbudet med en svært nøyaktig tidsplan var en av hovedgrunnene til at Bente og Stein valgte Ofoten Rør og Byggmester Liljebakk som sine leverandører til nytt bad. Til tross for noen uforutsette og tidskrevende problemer med blant annet bly i gulvet, ble ikke regningen en eneste krone dyrere enn avtalt. Etter hver arbeidsdag var det ryddig og pent. Fagmessig utført av trivelige mennesker, mener Bente og Stein. (Foto: Michael Ulriksen)

 

Asle Bolme og Åse Tiller Bolmes bad
Etter at alle tilbud var innhentet, var ikke familien Bolme i tvil om hvem de skulle velge til å pusse opp badet. – Tilbudet var utrolig proft satt opp, og med en tidsplan så stram at vi nesten trodde det var for godt til å være sant. Men de holdt alle tidsfrister, og opptrådde utrolig hensynsfullt under hele oppusnings­prosessen. Det faglige arbeidet fra rørlegger og snekker har også imponert og begeistret oss. (Foto: Michael Ulriksen)

 

Jørgen og Svanhild Ulriksens bad
– Etter ha å planlagt en oppussing av badet i lengre tid, ble vi tipset om samarbeidet mellom Byggmester Liljebakk og Ofoten Rør. Da den første praten med dem var gjennomført, gikk det slag i slag. Et seriøst førstemøte ble tett fulgt opp av et meget oversiktlig og detaljert tilbud. En stram tidsplan på bare tre uker ble lagt til grunn for arbeidet, og badet ble overlevert dagen før. Resultatet ble flott og vi fikk fagmessig håndverk utført av fantastisk trivelig folk. (Foto: Michael Ulriksen)

 

 

mime-attachment

ofotenror.no

WEB-byggmester-liljebakk-logo

liljebakk.no

Print Friendly, PDF & Email