Parene på Rema Ankenes

Parene på Rema Ankenes
Hand i hand mellom butikkhyllene (fra bakerst til front): Marianne og Lars, Patricia og Christian, Veronica og Remi og Linda og kjøpmann Harald. (Foto: Robin Lund .no)

Noen var et par før de begynte å jobbe sammen. Andre har truffet hverandre på ankenes-butikken, mens kjøpmannen og kona ble spleiset på Rema 1000 i Harstadbotn. I dag er hele fire par i sving mellom hyllene og bak kassene hos Rema på Millerjordnes.

– Å gjennomføre ferieavvikling kan jo by på interessante problemstillinger, humrer Rema-kjøpmann Harald Anthonsen.

Men i forhold til hva de enkelte leverer på jobb og hvilket ansvar de tar i butikken, bruker han mer enn gjerne litt ekstra tid og tankekraft på å gjennomføre en fornuftig ferieavvikling. For i likhet med de fleste andre av hans medarbeidere, har enkeltpersonene i disse parene lang erfaring i butikkfaget, og mange har vært ansatt hos han i mange år.
– Rundt halvparten av arbeidstokken har vært med siden jeg overtok Rema i 2001. Den gang lå butikken ved siden av Autocenteret, lengre ut på Ankenes.
Deres lojalitet og engasjement har uten tvil vært en av de viktigste faktorene til at vi i dag er kommunens største Rema, mener kjøpmannen.

Med Rema i blodet
Hele sin yrkesaktive karriere har han tilbrakt i mørkeblå og lett gjenkjennelige arbeidsklær med Rema-logoen på brystet. Som sønn av en Rema-kjøpmann i Harstad, har det ligget litt i kortene hva Harald skulle drive med.
– Jeg har vært fast ansatt i dette systemet i over 20 år, og har funnet meg godt til rette med arbeidsmetodene og livsstilen. Jeg må vel beskrives som sosial og glad i folk, og jeg føler enda at kontakten med kundene gir meg masse påfyll og positiv energi.

Ved sin side i det til tider travle kjøpmannsyrke står en samboer og med­arbeider som kjenner Rema like godt som Harald selv. De to traff hverandre i Harstad, på farens Rema-butikk midt på 90-tallet.
– Selv om jeg har kjøpmanns-tittelen er vi helt klart to likestilte parter i dette prosjektet, bekrefter Harald.

10 gode år
I år kan de feire sitt 10-års jubileum i lokalene på Millerjordnes. En periode de kan se tilbake på med smil om munnen. Beliggenheten midt i mellom Fagernes, Ankenes og Beisfjorden har gjort Harald og Lindas butikk til fast stoppested for mange. Omsetningen har helt siden første dag hvert bra, og med økt aktivitet på industriområdet, har også omsetningen hos Harald økt.

Men til tross for et fantastisk arbeids­miljø og en veldrevet butikk, har paret den siste tiden vurdert deres videre fremtid i Narvik nøye. Haralds far bestemte seg for et par tre år siden for å selge livsverket på Seljestad i Harstad, og hans største drøm var at sønnen skulle overta.
– Valget har ikke vært lett, men etter nøye vurderinger har vi bestemt oss for å bli i Narvik. Vi trives begge godt på jobb, og ungene er godt etablert i trygge og flotte omgivelser, forteller de.

Det betyr at de fortsatt blir å se som et av Rema-parene på Ankenes også i årene fremover.
– Vi er meget komfortable med valget vi har tatt, gleder oss til å drive vårt eget livsverk videre. Og selv om våre nåværende Rema-par fungerer godt, ønsker jeg å presisere for fremtidige butikkansatte hos oss, at det ikke er noen klausul å komme hand i hand. Det er mulig å søke om jobb her selv om man kommer alene, avslutter han med glimt i øyet.

 

WEB-Rema-1000-logo

Rema 1000
Ankenesveien 10, 8520 Ankenesstrand
rema.no
Tlf. 76 95 72 12

Rema 1000 på kartet, her finner du Rema 1000 på Ankenes:

Print Friendly, PDF & Email