Den fødte frisør

Født frisør
Kamilla er i ferd med å gi kunde og venninne Iselin Arntzberg ny frisyre. (Foto: Michael Ulriksen)

Da Kamilla var yngre skulle hun i hvert fall ikke bli frisør. Så feil kan man ta.

I dag stortrives hun med egen salong på Ankenes. Gleden over å få prate med mange ulike mennesker, og de faglige utfordringene i frisøryrket, gjør arbeidshverdagen både hyggelig og spennende.
– Da jentene i klassen drømte om å bli frisør, skulle jeg bli mekaniker. Heldigvis ble det ikke slik, sier Kamilla.

Den gode praten
Det første som møter meg da jeg kommer inn i de trivelige lokalene til Upper Cut på Ankenes Servicesenter, er den gode stemningen og dialogen mellom kunde og frisør. Kamilla har nettopp lagt farge i håret til Iselin Arntzberg, en trofast kunde som etter hvert er blitt en god venninne.
– Som frisør kommer man ofte nært innpå kunden. I løpet av den halvtimen – timen man sitter i stolen, rekker man å snakke om mye og mangt. Jeg har vel diskutert det meste med kundene mine. Noen ganger blir praten så nær og god at man ender opp som venninner, forteller Kamilla og ser ned på en nikkende Iselin.

Fra Spania til Ankenes
Det var moren til Kamilla som i fjor sommer oppdaget annonsen på salong­en som var til leie. Etter to år som frisør på det spanske fastlandet, var Kamilla klar for å starte sin egen salong hjemme i Narvikregionen.
– Mottakelsen siden oppstarten i september i fjor har vært bra, og dagene blir stadig fullere. Foreløpig blir jeg alene, men om oppdragsmengden skulle øke betraktelig er det klart jeg vurderer å ansette flere frisører.

Egen prøvekanin
I en annen stol i lokalet sitter en annen av Kamillas gode venninner og venter på sin runde med fornying og hårstyling. Tina Nilsen innrømmer at det er litt stas å ha en frisør til venninne.
– Jeg er vel blitt en slags prøvekanin for Kamilla. Når nye produkter skal testes er det gjerne jeg som er førstemann ut, forteller hun.

For Kamilla er det viktig å teste nye produkter slik at hun hele tiden kan ligge i forkant hva hårmoter og trender angår. Og selv om flere kunder i utgangspunktet ønsker seg samme
frisyre, kan fremgangsmåtene være svært ulike på grunn av ulike hårtyper.
– Siden ingen mennesker er like, består en frisørs hverdag av å møte nye utfordringer hos hver eneste kunde. Det krever at man må være faglig dyktig, i tillegg må man like å omgås mennesker og ikke minst kunne kommunisere. Få yrker gir så store muligheter til å bruke seg selv og sine evner, som frisøryrket, mener Kamilla, som selv er utdannet både dame- og herrefrisør.

– Om du ønsker en klipp, ny farge eller en flott extension er det bare å ta kontakt. Og selv om vi ikke ender opp som omgangsvenner lover jeg å by på en trivelig prat, avslutter Ankenes’ eneste frisør med glimt i øyet.

 

WEB-uppercut

Upper Cut Kamilla Normark
Ankenesveien 179, 8520 Ankenes
Tlf. 476 33 888

Upper Cut på kartet, her finner du frisør Kamilla Normark på Ankenes:

Print Friendly, PDF & Email