Ønsker nye statsborgere velkommen

Ønsker velkommen
Fylkesmann Hill-Marta Solberg og rådgiver Sidsel Schjelderup ønsker nye ofotinger velkommen. Foto: Fylkesmannen i Nordland

I år inviterer Fylkesmannen i Nordland 22 innbyggere i Ofoten til å feire at de har fått norsk statsborgerskap det siste året, melder fylkesmannen i Nordland i en pressemelding.

– Det er en verdig markering av en stor overgang i livet, og vi håper så mange som mulig har anledning til å delta, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.

«Dette er den største dagen i mitt liv». Slik oppsummerte en kvinne fra Libanon sin opplevelse, etter at hun deltok i statsborgerseremonien. Nå skal nye statsborgere i nordre Nordland feires.

For andre år på rad arrangerer Fylkesmannen i Nordland statsborgerseremoni for nye statsborgere i nordre i Hurtigrutens hus i Hadsel. Seremonien skjer lørdag 6. september, og det er ennå mulig å melde seg på. Æresgjester er Norges nye statsborgere, og Fylkesmannen i Nordland har gleden av å arrangere seremonien.

Årlig seremoni
– Første seremoni arrangerte vi i 2007 og siden har denne høytidelige markeringen vært en årlig begivenhet, forklarer Sidsel Schjelderup, rådgiver hos Fylkesmannen.
– Å delta i seremonien innebærer at de nye statsborgerne avlegger et symbolsk troskapsløfte til Norge, og alle nye statsborgere får utdelt en velkomstbok. I tillegg vil det bli kulturelle innslag og taler, sier Schjelderup.

Verdig og høytidelig
– For noen kan det være sterke følelser knyttet til skifte av statsborgerskap. Det er derfor viktig for oss at seremonien skal oppleves som en høytidelig og flott markering av en viktig begivenhet i livet, understreker Hill-Marta Solberg.

Kilde: Pressemelding fra fylkesmannen i Nordland

Print Friendly, PDF & Email