Et brutalt angrep på ytringsfriheten

Charlie Hebdo faksimiler
Faksimiler av forsider fra det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Magasinet var blant annet kjent for å drive harselas med religioner, deriblant også i form av karikaturer av Muhammed. (Faksimiler: Charlie Hebdo/Dagbladet)

Tidligere i dag ble det utført en terroraksjon rettet mot det satiriske ukesmagasinet Charlie Hebdo. I skrivende stund er ti journalister og to politimenn rapportert drept, iht. Dagbladet.

Aftenposten skriver at statsminister Erna Solberg (H) mener norske medier ikke må la seg skremme fra å trykke provoserende karikaturtegninger av profeten Mohammed eller andre.

Støtter Charlie Hebdo
Verden over markeres avsky mot terrorhandlingen under parolen «Je suis Charlie» (jeg er Charlie), både i sosiale medier og som her, i en protestmarsj i Strasbourg. (Foto: Claude Truong-Ngoc, Wikimedia Commons)

En rekke medier verden over, også i Norge, har i etterkant valgt å trykke tegninger av profeten.

Forlagsredaktør Anders Heger oppfordrer norske medier til å vurdere å trykke tegninger fra Charlie Hebdo etter terrorangrepet. – Ikke først og fremst i solidaritet, men for å markere at vi ikke aksepterer en slik grense i ytringsfriheten, sier han til NRK.

 

Print Friendly, PDF & Email