Krever Ofotens Tidende nedlagt

Det er nok en gang over og slutt for Ofotens Tidende. Illustrasjonsfoto: Robin Lund, Fotonaut.no
Det er nok en gang over og slutt for Ofotens Tidende. Illustrasjonsfoto: Robin Lund, Fotonaut.no

De forrige eierne vil ikke ha noe av et nytt Ofotens Tidende.

OT2.no har mottatt særdeles krasse henvendelser signert Andre Christensen (og Harstad Tidende) på vegne av seg selv og Jørn Indresand, med krav om opphør av bruken av Ofotens Tidendes avishode (logo). De forrige utgiverne tar hevd i bruken av avishodet etter å ha kjøpt opp sitt eget konkursbo fra Mediehuset Narvik.

Det er unektelig litt besynderlig at disse kan ta slik hevd om noe de på ingen måte har utviklet selv, og som strengt tatt mest av alt burde tilhøre Ofoten-borgerne. Ofotens Tidende av 2007-2009 tok stafettpinnen uten annet eierskap til konseptet enn ønsket om å gjøre det. Litt som OT2, i grunn.

Det er trist og leit at Christensen og Indresand vil berøve Ofoten for et aktivt Ofotens Tidende, og ikke unner andre å forsøke der de selv mislyktes.

Dette Ofotens Tidende ble startet opp av entusiasme og ønske om å videreføre Ofoten-regionens avis-alternativ. Av forundersøkelse var det klart at Mediehuset Narvik var konkurs april 2009. Domenet ofotenstidende.no var ledig, og ble derfor ble kjøpt opp 30. desember 2009. Første utkast for et nytt Ofotens Tidende var aktivt kun få dager etter.

Men det viser seg altså at de forrigere utgiverne varemerkeregistrerte OT-avishodet, og tar altså nå evig hevd i det etter å ha kjøpt opp konkursboet.

Selv med all verdens entusiasme vil det ikke være verdt å bruke verken tid, energi eller ressurser i rettssalen. Det er krefter som heller kan brukes i utviklingen av konsepet.

OT2s borgerjournalistiske tilnærmering er unik, og sannsynlig først i Norge. Ofoten-regionen og -borgerne fortjener et publisistisk alternativ. Selv om muligheten til å fortsette Ofotens Tidende-arven var utgangspunktet for oppstarten, er det ingen grunn til å stoppe utviklingen. Selv om det altså ikke blir som Ofotens Tidende.

Velkommen til Ofotingen!

Robin Lund
Publisent, Ofotingen

Print Friendly, PDF & Email