18,9 millioner til fagskole i Tjeldsund

Oversiktsbilde som viser anlegget til Norges brannskole i Tjeldsund. (Foto: Robin Lund)
Oversiktsbilde som viser anlegget til Norges brannskole i Tjeldsund. (Arkivfoto: Robin Lund)

Regjeringen besluttet i i februar at fagskolen for utdanning av brann- og redningspersonell legges til Norges Brannskole i Tjeldsund. I dag ble rammebetingelsene konkretisert.

Regjeringen foreslår nå å bevilge 18,9 millioner i neste års statsbudsjett for å iverksette etablering av fagskole for brann og redningspersonell. Beløpet er identisk med summen DSB har estimert som behov første prosjektår.

Gjermund Hagesæter
Statssekretær Gjermund Hagesæter i Justis- og beredskapsdepartementet slapp gladnyheten i Tjeldsund. (Foto: Stortinget/Terje Heiestad)

Det var statssekretær Gjermund Hagesæter i Justis- og beredskapsdepartementet som offentliggjorde nyheten, da han besøkte Norges brannskole i Tjeldsund i dag. Statssekretæren ga også signaler om oppfølging av prosjektet i de påfølgende prosjektårene.

– Vi har jobbet lenge med å få en toårig fagskole for utdanning av brann- og redning i Norge. Derfor er dette budskapet gledelig. Både for Norges brannskole og for Tjeldsund, men ikke minst for Norges brann- og redningsvesen, sier statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) til NRK.

Pengene skal i 2017 brukes til å utvikle det faglige innholdet i utdanningen i samarbeid med brann- og redningsmiljøet i Norge. Samtidig skal det iverksettes en omstilling av Norges brannskole.

Dersom videre finansiering av prosjektet følges opp, vil skolen være klar til å ta imot de første studentene høsten 2019.

Kilder: NBLF, NRK, NRK

Print Friendly, PDF & Email