Avinor vil droppe brannskolen

Brann. Illustrasjonsfoto: Fernando Gregory
Brann. Illustrasjonsfoto: Fernando Gregory

Avinor vil legge utdanning av personell ut på anbud heller enn å bruke Norges brannskole i Tjeldsund, og trosser dermed Stortinget.

Avinor trosser altså Stortingets vedtak fra 2001, der det ble bestemt at utdanningen skal skje ved Norges Brannskole på Fjelldal.

– Vi er klar over at det er en politisk historie her, og at saken kan ha politiske dimensjoner. Men dette er ikke politikk fra vår side, men er prinsipper vi må styre selskapet etter, sier pressesjef i Avinor, Sindre Ånonsen til NRK.

Avinor sier at reiseavstanden til Tjeldsund er lang, samt at Avinor har fått på plass gode brannøvingsanlegg ved flere lufthavner – noe som legger til rette for at Avinor i større grad kan gjennomføre trening i egen regi.

– Det er jo overraskende at de komme rmed et slikt utspill når det ligger en proposisjon i bunn som har slått fast at dette skal skje ved Norges brannskole i Tjeldsund, sier direktør ved brannskolen, Karl Erik Arnesen til NRK.

– Vedtak om oppretting av opplæringssenterert i Tjeldsund, det er gjort i Stortinget. Så hvis det her er snakk om endring, så må det tilbake til Stortinget, sier statsråd Magnhild Meltveit Kleppa.

Kilde: NRK Nordland

Print Friendly, PDF & Email